Care sunt standardele după care te ghidezi în achizitionarea unei locuinte noi? Am stabilit deja că achiziție locuință nouă este un pas important.

Tocmai pentru că nu îți cumperi un apartament nou în fiecare sezon, este important ca cel pe care te hotărăști să îl cumperi să fie bun și să îți placă. NU te grăbi să iei o decizie în această direcție, indiferent cât de insistenți ar fi agenții imobiliari la care ai apelat sau reprezentanții dezvoltatorii imobiliari.

În ce zonă este?

Zona în care este amplasată locuința este foarte importantă: nici prea aproape de centru, pentru a evita aglomerația și zgomotele stradale înalte, nici prea aproape de periferie, pentru a evita vecinii neciopliți și mizeria adiacentă.

Cât spațiu are, de fapt?

Care este spațiul care poate fi mobilat? Care este spațiul care este înscris în contract si in Cartea Funciara? Acordă atenție tuturor detaliilor și gândește-te în avans la amenajările interioare pe care îți vei dori să le implementezi.

Cum este poziționată locuința?

O locuință poziționată pe Nord este mai răcoroasă și are o luminozitate redusă, în timp ce o locuința care dă spre Vest, Sud sau Est va avea temperaturi echilibrate și va beneficia de mai multă lumină naturală, atât de bună și de odihnitoare pentru ochi și pentru facturi!

Dimineața vezi soarele răsărind sau pe vecinul de vis-à -vis?

O priveliște frumoasă merită investiția. Gândește-te că vei rămâne o viață întreagă în acest apartament și că nu este tocmai plăcut ca dimineața, când îți bei cafeaua la geam ori în balcon să privești cu vecinii de alături își prăjesc ouăle, în schimb vederea către un parc sau chiar către un bulevard nu prea aglomerat ar putea fi plăcută, relaxantă.

Cum arată clădirea? Cum arată locuința?

Arhitectura clădirii este un criteriu foarte important: în funcție de arhitectură vei avea mai mult sau mai puțin spațiu utilizabil și tot în funcție de aceasta va trebui să alegi un stil de amenajări interioare și, ulterior, mobilierul.

Același criteriu influențează și relațiile dintre vecini (pereții subțiri sunt problema numărul unu în această privință), dar este și un indiciu bun privind structura clădirii, securitatea, nivelul de viață și alte astfel de variabile.

Dimensiunile locuinței și ale ferestrelor

Orientează-te către apartamente care nu au holuri sau scări prea lungi, dar care au ferestre cât mai largi și tavanele cât mai înalte. Vei avea mai mult spațiu pentru depozitare, mai multă lumină și așa mai departe.

Fiecare cameră trebuie să aibă propria fereastră, tavanul înalt dă impresia unui spațiu mai aerisit plus posibilitatea depozitării pe verticală (foarte eficientă, de altfel), iar lipsa scărilor în interior înseamă spațiu în plus, în timp ce holul nu prea lung și nu prea îngust elimină impresia de claustrare.

semnaturi-premium_110x433

 

 

Advertisements